سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 
امروز: شنبه 103 آذر 3

خورنیوز:" منک " مزرعه ای است نسبتاً بزرگ که در 10 کیلو متری جنوب روستای ایراج واقع شده است .
این مزرعه از شمال به کوه بلند و زیبای سلیمان و از جنوب به کوه صوفه و از غرب به مزرعه بهین و از شرق به مزرعه دادکین خنج منتهی می شود . این منطقه کاملاً کوهستانی است که دنباله سلسله جبال زاگرس مرکزی ایران  می باشد .
در مسیر جاده ایراج به منک بعد از رودخانه سوهانو جاده به دو قسمت تقسیم می شود که یک قسمت به معدن گچ می رود و قسمتی دیگر به منک منتهی می شود . این معدن با ذخیره گچ فراوان و طی آزمایشاتی که بر روی خاک آن صورت گرفته دارای بهترین گچ با درصد ناخالصی کم می باشد که گچ آن به کارخانه پخت گچ  "گولار"  منتقل و مورد استفاده قرار می گیرد .
با ورود به مزرعه منک می توان به سرچشمه آب رفت و از آب گوارا و شیرین آن نوشید وساعاتی را در کنار این چشمه و استخر زیبا و درختان اطراف آن گذراند و از زیبایی طبیعت و کوه های سر به فلک کشیده آنجا و نغمه پرندگان لذت برد  .
محل استراحت در این مزرعه تلّار ( = آلاچیق ) می باشد که در کنار آن آتش  و چای آتشی همیشه مهیا است . اگر در تابستان به این مزرعه رهسپار شوی می توان از میوه های گوناگون آن نظیر زرد آلو ، سیب گلاب  ، انار ، توت ، آلبالو ، گردو ، بادام ، انجیر ، گلابی، هلو ، انگور و انواع صیفی جات ، سبزی و حبوبات استفاده کرد .
اتاق ها در این مزرعه از سنگ وگل ساخته شده و دارای در های قدیمی چوبی می باشد  و همچنین مسجدی در این مکان می باشد که توسط حاج محمد حسن مؤبد تأسیس شده است و کف اتاق ها و مسجد با زیلو هایی فرش شده که توسط حاج محمد حسن مؤبد و همسر ایشان  بافته شده است.
از دیگر دیدنی های منک ، غار صوفه می باشد . این غار در بالای کوهی به همین نام قرار گرفته است . هرچند بالا رفتن از این کوه کمی دشوار می نماید ، ولی وقتی وارد این غار می شوی چشم اندازی بسیار زیبا دارد که از آنجا می توان صدها کیلومتر مناطق دوردست  روبروی غار را دید . از عجایب این غار، ارتفاع دهانه آن می باشد که به بیش از 20 متر می رسد و در بالاترین ارتفاع آن یک درخت انجیر روییده است  . هر چه به انتها ی غار می رویم از ارتفاع آن کاسته می شود تا جایی که به 10 سانتیمتر می رسد و همچنین طول غار بیش از    50 متر می باشد  که انتهای آن بسیار مرطوب است  ونوعی گل وجود دارد که به هیچ عنوان آب از آن عبور نمی کند .در این غار پروانه های بزرگ و زیبایی زندگی می کنند که تعداد آنها به هزاران عدد می رسد  . همچنین در اطراف غار معدن  سنگ باریت وجود دارد .
این مزرعه  برق کشی نمی باشد که وسیله روشنایی در شب ها چراغ فانوس می باشد و غذا نیز به وسیله  آتش  تهیه می شود .

همچنین از عجایب این مزرعه این است که از آبان ماه خورشید ساعت 9 صبح  نمایان می شود و ساعت 3 بعد از ظهر پنهان می گردد  و به تدریج در آذر و دی ماه  تقریباً آفتاب برای لحظاتی به این مزرعه می تابد  . در فصل زمستان این مزرعه پوشیده از برف و یخ می باشد و رفتن به آنجا نیز مشکل است  . شب های منک  حتی در تابستان سرد می باشد و بدون پتو و لحاف نمی توان شب را سپری کرد . ساعت خواب در منک یک ساعت پس از اذان مغرب و ساعت بیداری هنگا م اذان صبح می باشد . نا گفته نماند که در منک ندای ملکوتی اذان دقیقا در وقت شرعی و بدون استفاده از ساعت توسط حاج محمد حسن مؤبد طنین انداز می گردد . همچنین در شب های چهارشنبه و جمعه هر هفته دعای توسل و کمیل و همچنین مراسم روضه خوانی توسط حاج محمد حسن مؤبد برگزار می شود .
از دیگر زیبایی های این مزرعه ، شب های بسیار پر ستاره آن می باشد که تمامی صور فلکی قابل مشاهده است.
یکی دیگر از قسمت های دیدنی منک " گدار بالا " می باشد که در مشرق منک واقع شده و گردنه ای است مرتفع که همیشه در آنجا باد نسبتاً تندی می وزد ودر تابستان  نشستن بر فراز این گدار بسیار لذت بخش می باشد و چشم انداز بسیار زیبایی نیز دارد . این گدار محل عبور حیواناتی از قبیل قوچ و کل می باشد .
از محل های دیدنی دیگر منک ، سیلوی کوچکی است در دل کوه که" کندو" نام دارد . ظرفیت این کندو در حدود 200 کیلو گرم غلات است . در زمان های قدیم که راهزنان به ده ها و مزارع منطقه حمله می کردند، اهالی منک به اندازه چند ماه آذوقه خود را در این کندو پنهان می نمودند و جالب این جاست که این کندو آنچنان به رنگ صخره های اطراف آن ساخته شده که تا فاصله 5 متری ، قابل تشخیص نیست .  

پوشش گیاهی طبیعت اطراف منک درختانی از قبیل بنه ، بادام کوهی و انجیر کوهی و همچنین بوته هایی از جمله ترخ ، قیچ ، پرشم ، چزه ، علیجان ، انگور شغال ، ریش قاضی ، اسفند و نیز گیاهان دارویی ومعطر مانند زیره، تخمه صحرایی ، آویشن ، تخمه شربتی ، اسطو خودوس ،پونه ،خاکشیر،رازیانه، بو مادران و شیرین بیان می باشد .
حیواناتی که در طبیعت منک یافت می شوند شامل بز کوهی ، کل ، قوچ ، میش ، کبک ، تیهو ، بلبل کوهستان ، مار ، سیاه دم  ،  گنجشک ، هد هد ، کلاغ ، زاغ ، جغد ، مرغ حق ، شغال ، روباه ، یوز و سیاه گوش می باشد .


 نوشته شده توسط رسول ایزدی در پنج شنبه 89/4/31 و ساعت 6:37 عصر | نظرات دیگران()
درباره خودم

خورنیوز
مدیر وبلاگ : رسول ایزدی[517]
نویسندگان وبلاگ :
محسن فیروزی (@)[4]


www.khoornews.com

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 85
بازدید دیروز: 193
مجموع بازدیدها: 480150
جستجو در صفحه

صفحات اختصاصی
لوگوی دوستان
خبر نامه